93180595 2. Глебова Е.В. Изменения пищевого законодательства в области выбора и применения работниками средств индивидуальной защиты
There is no translation available.

Научная статья
УДК 681.2

Изменения пищевого законодательства в области выбора и применения работниками средств индивидуальной защиты

Елена Велориевна Глебова
Дальневосточный государственный технический рыбохозяйственный университет, Владивосток, Россия
Кандидат технических наук, доцент, доцент кафедры управления техническими системами
SPIN-code: 9540-4656, AuthorID: 740901,  http://orcid.org/0000-0003-4366-3819e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Аннотация. Сегодня пищевое законодательство претерпевает серьезные изменения, которые касаются не только сферы обеспечения качества и безопасности производимой пищевой продукции, но и анализа производственных рисков на пищевых производствах, а также новых подходов к анализу пищевых производственных рисков. Вышедшие изменения в ряде федеральных законов Российской Федерации, подзаконных актах, нормативной и технической документации ознаменовали начало нового периода к организации на предприятиях пищевой промышленности деятельности по обеспечению работников средствами индивидуальной защиты.

Ключевые слова: пищевое законодательство, изменения пищевого законодательства, средства индивидуальной защиты, типовые отраслевые нормы, единые типовые нормы

Скачать статью.

© Глебова Е.В., 2023
Для цитирования:  Глебова Е.В. Изменения пищевого законодательства в области выбора и применения работниками средств индивидуальной защиты // Научные труды Дальрыбвтуза. 2023. Т. 63, № 1. С. 13–19.
Статья поступила в редакцию 08.02.2023, одобрена после рецензирования 09.02.2023, принята к публикации 21.03. 2023.
 


Original article

Changes in food legislation in the field of selection and use of personal protective equipment by employees

Elena V. Glebova
Far Eastern State Technical Fisheries University, Vladivostok, Russia
PhD in Engineering Sciences, Associate Professor, Associate Professor of the Department of Technical Systems Management, SPIN-code: 9540-4656, AuthorID: 740901,  http://orcid.org/0000-0003-4366-3819e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Abstract. Today, food legislation is undergoing major changes. The changes concern not only the sphere of ensuring the quality and safety of food products, but also the sphere of safety of food production itself. The published changes in a number of Federal Laws of the Russian Federation, by-laws, regulatory and technical documentation marked the beginning of a new period for the organization of activities at food industry enterprises to provide employees with personal protective equipment.

Keywords: food legislation, changes in food legislation, personal protective equipment, standard industry standards, uniform standard standards

© Glebova E.V., 2023
For citation:  Glebova E.V. Changes in food legislation in the field of selection and use of personal protective equipment by employees. Scientific Journal of the Far Eastern State Technical Fisheries University. 2023; 63(1):13–19. (in Russ.).
The article was submitted 08.02.2023, approved after reviewing 09.02.2023, accepted for publication 21.03.2023.
 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.