93180595 4. Матросова И.В., Романёк Е.В. Сравнительная характеристика биологических показателей производителей заводской и дикой кеты (Oncorhynchus keta) в бассейне реки Пойма (Приморский край)
There is no translation available.

Научная статья
УДК 597.551.2

Сравнительная характеристика биологических показателей производителей заводской и дикой кеты (Oncorhynchus keta) в бассейне реки Пойма (Приморский край)

Инга Владимировна Матросова1, Екатерина Викторовна Романёк2
1, 2 Дальневосточный государственный технический рыбохозяйственный университет, Владивосток, Россия
1 кандидат биологических наук, доцент, заведующий кафедрой «Водные биоресурсы и аквакультура», SPIN-код: 9383-3015, AuthorID: 198023, Scopus AuthorID: 14025605900
; http://orcid.org/ 0000-0001-5316-4955; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
2 Магистрант

Аннотация. Изучены некоторые черты биологии производителей заводской и дикой кеты (Оncorhynchus keta) в бассейне реки Пойма (Приморский край) по данным 2018, 2019 гг. Биологические характеристики производителей заводской и дикой кеты значительно различаются: дикая кета характеризуется меньшими размерно-весовыми показателями и плодовитостью по сравнению с таковыми у представителей заводской кеты.

Ключевые слова:  река Пойма, заводская кета, дикая кета, размерный состав, весовой состав, возрастной состав, соотношение полов, стадии зрелости гонад, плодовитость, темп роста

Благодарности:  авторы выражают благодарность сотрудникам Рязановского экспериментально-производственного завода (РЭПРЗ) Приморского филиала ФГБУ «Главрыбвод», принимавшим участие в сборе материала.

 Скачать статью.

© Матросова И.В., Романёк Е.В., 2022
Для цитирования:  Матросова И.В., Романёк Е.В. Сравнительная характеристика биологических показателей производителей заводской и дикой кеты (Oncorhynchus keta) в бассейне реки Пойма (Приморский край) // Научные труды Дальрыбвтуза. 2022. Т. 60, № 2. С. 33–41.
Статья поступила в редакцию 10.06.2022, одобрена после рецензирования 12.06.2022, принята к публикации 21.06.2022.


Original article

Comparative characteristic of biological indicators of plant and wild keta producers (Oncorhynchus keta) in the Poima River Basin (Seaside Region)

Inga V. Matrosova1, Ekaterina V. Romanek2
1, 2 Far Eastern State Technical Fisheries University, Vladivostok, Russia 
1 PhD in Biological Sciences, Associate Professor, Head of the Department of Water Bioresources and Aquaculture, SPIN-code: 9383-3015, AuthorID: 198023, Scopus AuthorID: 14025605900, http://orcid.org/ 0000-0001-5316-4955, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
2 Master,s degree student

Abstract. Some features of the biology of factory and wild keta producers (Oncorhynchus keta) in the Poima River basin (Primorsky Krai) according to data from 2018, 2019. The biological characteristics of factory and wild keta producers vary considerably: wild keta is characterized by lower weight and fertility compared to those of the factory keta.

Keywords:  River Poima, factory keta, wild ket, size, weight composition, age composition, sex ratio, gonad maturity, fertility, growth rate

Acknowledgements:  the authors express their gratitude to the employees of the Ryazan Experimental Production Plant (REPRZ) Primorsky branch of the Federal State Budgetary Institution "Glavrybvod", who participated in the collection of material.

© Matrosova I.V., Romanek E.V., 2022
For citation: Matrosova I.V., Romanek E.V. Comparative characteristic of biological indicators of plant and wild keta producers (Oncorhynchus keta) in the Poima River Basin (Seaside Region). Scientific Journal of the Far Eastern State Technical Fisheries University. 2022;60(2): 33–41. (in Russ.).
The article was submitted 10.06.2022, approved after reviewing 12.06.2022, accepted for publication 21.06.2022
.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.