93180595 1. Глебова Е.В., Лаптева Е.П. Новые требования для предприятий общественного питания
There is no translation available.

Обзорная статья
УДК 681.2

Новые требования для предприятий общественного питания

Елена Велориевна Глебова1, Евгения Петровна Лаптева2
1 Дальневосточный государственный технический рыбохозяйственный университет, Владивосток, Россия
Кандидат технических наук, доцент, доцент кафедры управления техническими системами, SPIN-код: 9540-4656, AuthorID: 740901, http://orcid.org/0000-0003-4366-3819
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2 Дальневосточный государственный технический рыбохозяйственный университет, Владивосток, Россия
Кандидат технических наук, доцент, доцент кафедры управления техническими системами, AuthorID: 364951, http://orcid.org/0000-0002-5360-5594
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Аннотация. Деятельность предприятий общественного питания регламентируется большим количеством правовых и нормативных документов, в которых установлены требования к различным аспектам деятельности данных предприятий, при этом одним из основных документов является СанПин. В работе проанализированы требования СанПиН 2.3/2.4.3590-20 и даны разъяснения по отдельным его положениям.

Ключевые слова:  санитарные нормы, правила, требования, предприятие, общественное питание, пищевая продукция

Скачать статью.

© Глебова Е.В., Лаптева Е.П., 2022
Для цитирования:  Глебова Е.В., Лаптева Е.П. Новые требования для предприятий общественного питания // Научные труды Дальрыбвтуза. 2022. Т. 60, № 2. С. 6–12.
Статья поступила в редакцию 26.04.2022, одобрена после рецензирования 06.05.2022, принята к публикации 21.06.2022.


Review article

New requirements for catering establishments

Elena V. Glebova1, Evgenia P. Lapteva2
 Far Eastern State Technical Fisheries University, Vladivostok, Russia, 
PhD in Engineering Sciences, Associate Professor, Associate Professor of the Department of Control of Technical Systems, SPIN-cod: 9540-4656, AuthorID: 740901, http://orcid.org/0000-0003-4366-3819
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2 Far Eastern State Technical Fisheries University, Vladivostok, Russia, 
PhD in Engineering Sciences, Associate Professor, Associate Professor of the Department of Control of Technical Systems, AuthorID: 364951http://orcid.org/0000-0002-5360-5594
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Abstract. The activities of public catering enterprises are regulated by a large number of legal and regulatory documents that establish requirements for various aspects of the activities of these enterprises, while SanPin is one of the main documents. The paper analyzes the requirements of SanPiN 2.3/2.4.3590-20 and provides clarifications on its individual provisions.

Keywords:  sanitary norms, rules, requirements, enterprise, public catering, food products

© Glebova E.V., Lapteva E.P., 2022
For citation:  Glebova E.V., Lapteva E.P. New requirements for catering establishments. Scientific Journal of the Far Eastern State Technical Fisheries University. 2022;60(2):6–12. (in Russ.).
The article was submitted 26.04.2022, approved after reviewing 06.05.2022, accepted for publication 21.06.2022.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.